4 mei-dodenherdenking

Programma Dodenherdenking 4 mei 2018

17.45 uur    Plechtigheid op de begraafplaats ter nagedachtenis aan piloten die in de Tweede
                    Wereldoorlog in de omgeving van Marknesse zijn omgekomen. Hier wordt ook
                    altijd een bloemstuk gelegd namens Dorpsbelang Marknesse. Dit omdat het
                    vliegtuig met zijn bemanning in de omgeving van Marknesse is neergestort.

Verzamelen op de parkeerplaats om 17.15 uur.

De erewacht wordt verzorgd door leden van de Nationale Reserve Compagnie, waaraan ook leerlingen van de opleiding Uniformberoepen van Friese Poort deelnemen.                                                                                                 Het theehuis is voor deze gelegenheid geopend tot een half uur na de herdenking.

18.45 uur    Herdenkingsbijeenkomst in ’t Voorhuys in samenwerking met de Gemeente
                    Noordoostpolder en de Raad van Kerken

m.m.v:   is nog niet bekend

19.30uur      Stille tocht naar het monument bij de Golfslag

19.59 uur     Spelen van “De Taptoe”

20.00 uur     Twee minuten stilte

20.02 uur    Zingen van het Wilhelmus o.l.v. Fanfare Bant Creil Rutten

Aansluitend het ontsteken van de vlam in het nationaal logo door de burgemeester
                  en de jeugdburgemeester.

Vervolgens toespraak door burgemeester A. van der Werff van de Gemeente Noordoostpolder

Kranslegging door vertegenwoordigers van diverse organisaties.

Vervolgens wordt het publiek uitgenodigd tot het leggen van bloemen bij het monument.

Na afloop gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie/ thee of een glaasje fris in de beurszaal van theater ‘t Voorhuys.

Aanmelden KTR
klik hier: /formulier/keep-them-rolling/