5 mei 2018 - Bevrijdingsdag

Deze dag kent een uitgebreid programma. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordoostpolder.

11:00 uur

Binnenkomst Bevrijdingsvuur op de Kleine Deel. Leden van AV-NOP brengen het bevrijdingsvuur binnen uit Wageningen. Aansluitend toespraak van de burgemeester en ontsteken van de vlam in het nationaal LOGO 4 en 5 mei.

Aansluitend bij de start van de parade om 11.10 uur zullen jachtvliegtuigen, o.a. een Stinson, uit de Tweede Wereldoorlog overvliegen.

11:15 uur
Parade/optocht vanaf de Kleine Deel start een parade/optocht van oude tractoren en machinerieën van de “Oude Trekker en Motoren Vereniging” Flevoland. Ook voertuigen militaire voertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog maken hiervan deel uit.

De route is: De Deel, Onder de Toren, Koningin Julianastraat, Noordzijde, Kettingstraat, Lange Nering, Oostzijde, Lange Dreef, Beursstraat, De Deel. Deze route wordt tweemaal gereden.
Er zullen figuranten optreden die net als bij de bevrijding in 1945 repen chocolade uitdelen.

13:15 uur
Static show van de voertuigen die aan de parade/optocht hebben deelgenomen. Ze worden opgesteld op de Kleine Deel en Beursstraat. Het publiek kan letterlijk snuffelen aan de voertuigen. Als omlijsting optredens van muziekkorpsen.

20:00 uur
Bevrijdingsconcert
’s Avonds om 20.00 uur sluiten we de dag af met een bevrijdingsconcert. Dit wordt gegeven door het Lemster Mannenkoor. Dit koor bestaat uit ruim 100 mannen.

Locatie: MFC Nieuw Jeruzalem aan de Cornelis Dirkszstraat.

Zaal open 19.15 uur.

Wij verzoeken iedereen tijdens Bevrijdingsdag uitgebreid te vlaggen met onze Hollandse driekleur. In het bijzonder langs de route van de parade/optocht.

Info:        J.A. Ritsema   ritsema@solcon.nl  - 0527-253333 / 06-51152702

aanmelden legervoertuigen
Wilt u met uw militaire voertuig die uit de periode van de Tweede Oorlog stamt naar Emmeloord komen, meldt u dan aan via ritsema@solcon.nl - 0527-253333 / 06-51152702