Koningsdag 2018

Ons doel van deze dag is om de inwoners van de Noordoostpolder een gezellige Koningsdag te bezorgen.

Er is kermis van 20 t/m 29 april op De Deel in Emmeloord.

Op Koningsdag ziet het programma er alsvolgt uit:

Ontvangst “oud” gedecoreerden, allen die in deze gemeente door de jaren heen een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn uitgenodigd en worden ontvangen in de Beurszaal van ’t Voorhuys.

Zij die bij gelegenheid van Koningsdag 2018 en zij die na 27 april 2017 een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen verzamelen op het parkeerterrein Locatie Golfslag (via Granpré Mollièrelaan).

Vertrek per oldtimers van de Golfslag naar De Deel, via Schokkerwal en Meeuwenkant. Dit onder begeleiding van Chr. Muziekvereniging Excelsior uit Belt Schutsloot.

Vlag hijsen op de Deel m.m.v. Excelsior, Scouting en een koor

Kleine markt, o.a. een Oud-Hollandse poffertjeskraam en meer.
Presentatie Sportverenigingen op het Cultuurplein.
In het centrum (Lange Nering, Kettingplein en Beursstraat) organiseren we de hele dag de traditionele vrijmarkt.

Muzikale opwarming van het publiek in de aanloop naar de lasershow op De Deel.

Fabelachtige Lasershow op De Deel met als thema 100 jaar Zuiderzeewet.