Logo

Oranjevereniging Emmeloord

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag 2019 wordt niet apart gevierd. 

 

Bevrijdingsdag 2018 kende een uitgebreid programma.


11:00 uur

Binnenkomst Bevrijdingsvuur op de Kleine Deel. Leden van AV-NOP brachten het bevrijdingsvuur binnen uit Wageningen. Aansluitend een toespraak van de burgemeester en het ontsteken van de vlam in het nationaal LOGO 4 en 5 mei.

Achtereenvolgens bij de start van de parade om 11.10 uur vlogen jachtvliegtuigen, o.a. een Stinson, uit de Tweede Wereldoorlog over.11:15 uur                                 
Parade/optocht vanaf de Kleine Deel startte een parade/optocht van oude tractoren en machinerieën van de “Oude Trekker en Motoren Vereniging” Flevoland. Ook voertuigen militaire voertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog maakten hiervan deel uit.


13:15 uur
Static show van de voertuigen die aan de parade/optocht hebben deelgenomen. Ze werden opgesteld op de Kleine Deel en Beursstraat. Het publiek kon letterlijk snuffelen aan de voertuigen. Als omlijsting optredens van muziekkorpsen.

Bekijk hier de foto's van Bevrijdingsdag 2018 in Emmeloord. 

Of ga naar http://www.oranjevereniging-emmeloord.nl/bevrijdingsdag-2018---fotos/ 20:00 uur
Bevrijdingsconcert
’s Avonds om 20.00 uur sloten we de dag af met een magnifiek bevrijdingsconcert. Dit werd gegeven door het Lemster Mannenkoor. Dit koor bestaat uit ruim 100 mannen. De foto's op http://www.oranjevereniging-emmeloord.nl/bevrijdingsconcert/ zijn schitterend. 

 

 

Stad Emmeloord, Peter Abbes e.a. hartelijk dank voor de schitterende foto's!