4 mei 2018 - Dodenherdenking

Het programma van de afgelopen dodenherdenking 2018 zag er als volgt uit:

Plechtigheid op de begraafplaats ter nagedachtenis aan piloten die in de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Marknesse zijn omgekomen. Hier wordt ook altijd een bloemstuk gelegd namens Dorpsbelang Marknesse. Dit omdat het vliegtuig met zijn bemanning in de omgeving van Marknesse is neergestort.

Verzamelen op de parkeerplaats om 17.15 uur.

De erewacht wordt verzorgd door leden van de Nationale Reserve Compagnie, waaraan ook leerlingen van de opleiding Uniformberoepen van Friese Poort deelnemen. Het theehuis is voor deze gelegenheid geopend tot een half uur na de herdenking.

18.45 uur    Herdenkingsbijeenkomst in ’t Voorhuys in samenwerking met de Gemeente Noordoostpolder en de Raad van Kerken

19.30uur      Stille tocht naar het monument bij de Golfslag

19.59 uur     Spelen van “De Taptoe”

20.00 uur     Twee minuten stilte

Daarna zingen we het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus onder begeleiding van Fanfare Bant Creil Rutten.

Vervolgens houdt burgemeester A. van der Werff een toespraak en wordt  het vuur in het Nationale logo 4 en 5 mei aangestoken door burgemeester van der Werff en de jeugdburgemeester Willemengs Schutte.

Achtereenvolgens is het kransleggen, aangekondigd door mevrouw C. Aalbersberg van de Raad van Kerken Emmeloord, door:

Gemeente Noordoostpolder
Provincie Flevoland
Bestuur 10-dorpen overleg
Militaire veteranen Noordoostpolder
Raad van Kerken Emmeloord
Amnesty International, afdeling Noordoostpolder
Humanistisch Verbond, afdeling Noordoostpolder
Bureau Gelijke Behandeling Flevoland
Wijkplatform Emmeloord-centrum
Nederlandse Stichting voor de Kinderen van Irak
Leerlingen van basisschool Roderick van Voorst
Leerlingen Bonifatius MAVO
Studenten van ROC Friese Poort

Afsluiting door de heer J.A. Ritsema

Vervolgens wordt het publiek uitgenodigd tot het leggen van bloemen bij het monument.

Na de plechtigheid brengt Stadsbeiaardier Anne Kroeze op het carillon van de Poldertoren een aantal werken ten gehore.

Na afloop gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie/ thee of een glaasje fris in de beurszaal van theater ‘t Voorhuys.

Het programma voor 2019 volgt later.