Koningsdag

Ons doel van deze dag is om de inwoners van de Noordoostpolder een gezellige Koningsdag te bezorgen.

Koningsdag 2019 zal grotendeels plaatsvinden op het evenemententerrein aan de Marknesserweg, schuin tegenover de Golfslag. Hier is ook de kermis van 26 april tot en met 5 mei.

Programma Koningsdag 27 april 2019

8.00 – 16.00 uur
In het centrum organiseren we de hele dag de traditionele vrijmarkt. In verband met de werkzaamheden op De Deel zijn er plannen om de locatie van de vrijmarkt te verplaatsen.

Klik hier voor het reglement van de vrijmarkt.

Ontvangst “oud” gedecoreerden, allen die in deze gemeente door de jaren heen een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn uitgenodigd.

Zij die bij gelegenheid van Koningsdag 2019 een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen verzamelen op het parkeerterrein Locatie Golfslag (via Granpré Mollièrelaan).

Vertrek per oldtimers van de Golfslag naar het evenemententerrein, via de Golfslag, Smedingplein, Bossulaan, Schokkerwal, Cornelis Dirkszplein, Botterstraat, Koggestraat, Aakstraat, Punterstraat, Botturstraat, Bossulaan en Barkstraat. Dit onder begeleiding van het Kamper Trometter Korps.

Vlag hijsen op het evenemententerrein m.m.v. Kamper Trompetter Korps, Scouting en het koor Cantabilé.

10.30 – 15.00 uur
Presentatie Sportverenigingen op het evenemententerrein.

11.00 – 13.00 uur
Mogelijkheid om een rondrit te maken in een oldtimer. Opstapplek op het evenemententerrein.

12.00 – 14.00 uur
Waterball: tegen betaling kan je een paar minuten in een reuze waterball op de Lemstervaart lopen.

12.30 – 14.30 uur
Polderkampioenschappen ringsteken in een skelter. Locatie: evenemententerrein.
Deze wedstrijd is voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Inschrijving vanaf 12.00 uur bij de informatiestand van de oranjevereniging op het evenemententerrein.

14.30 – 15.00 uur
Demonstratie flyboard. Locatie: Lemstervaart langs het evenemententerrein.

15.00 – 16.30 uur
Ringsteken met Friese paarden op het evenemententerrein.

Fabelachtige Vuurwerkshow op het evenemententerrein.